Home | Evenimente |

Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti

Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti

Prezentare

Summer Music Academy Sinaia - Dinu Lipatti este un stagiu international de pregatire instrumentala la cele mai inalte standarde cu o traditie de 15 ani, organizat pentru vioara, viola, violoncel, flaut, clarinet, contrabas, muzica de camera si jazz. 5 dintre editii s-au desfasurat in Franta, 2022 fiind al 10-lea an cand programul este organizat in Romania, la Sinaia. Atelierele de lucru si cursurile sunt conduse de artisti de renume si profesori de la academii de prestigiu din Europa si SUA. 


La ultimele editii au participat profesori recunoscuti de la Royal Academy of Music London, Conservatorul National Superior din Paris, Scuola Universitaria di Musica din Lugano, Haute Ecole de Musique din Lausanne, Conservatorul din Nantes, Universitatea de Muzica din Cork, Conservatorul Regal din Bruxelles, Hochschule fur Musik Berlin, Conservatorul din Lille, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Peste 500 de muzicieni din Africa de Sud, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cipru, Coreea de Sud, Costa Rica, Elvetia, Franta, Germania, Irlanda, Islanda, Italia, Japonia, Macedonia, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Singapore, Slovenia, Spania, Suedia, SUA si Taiwan-China au beneficiat deja de cursurile Summer Music Academy Sinaia.

Se spune ca o data pe an, vara, povestile prind viata. Sinaia, oras cu drumuri de piatra ce duc la Castel, cu povesti cu regi si regine si peisaje idilice - locul vacantelor visate ce devin realitate. Aici se pare ca ziua de ieri si ziua de maine s-au intalnit azi si de atunci tot stau la povesti.

Prin concerte de muzica clasica si jazz, evenimentul iti ofera posibilitatea sa gusti din magia locului, un oras la poale de munte botezat „Perla turistica a Carpatilor”. Sinaia te invita sa traiesti si tu, pentru cateva zile, in prezentul ei etern, pe acorduri muzicale, departe de agitatia metropolelor.

Facebook: Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti

 
 

Academie Profesori

Mihaela Oprea - Danemarca

Solo Violonist - The South Denmark Philharmonic Orchestra
Profesor - Academia de Muzica Sonderborg


Pe langa munca ei interesanta ca lider de grup la The South Denmark Philharmonic Orchestra, violonista Mihaela Oprea s-a alaturat de mai multe ori orchestrelor din Romania, Germania si The South Denmark Philharmonic Orchestra ca solista, colaborand cu dirijori de renume precum Reinhard Goebel, I. Ionescu-Galati , Emil Simon, Niklas Willén, Alexander Schwinck, Per-Otto Johansson, Thomas Jensen si Christian Kluxen. De asemenea, a sustinut multe recitaluri in Danemarca, Germania, SUA si Romania. Primul ei CD, „Tango jalousie, Hora staccato & other Danish and Romanian Pieces” impreuna cu pianistul danez Jakob Alsgaard Bahr a fost lansat recent de casa de discuri daneza „Danacord”, www.danacord.dk si este disponibil pe „Naxos” , „iTunes”, „Spotify”. La scurt timp dupa lansare, cd-ul a atras atentia si admiratia publicului si a recenzorilor din intreaga lume. in noiembrie 2018, Oprea si-a facut debutul in SUA ca Weaver Guest Artist 2018 la Departamentul de muzica al Universitatii din Dakota de Sud, unde a cantat ca solista la Orchestra de camera, a sustinut cursuri de master si un recital, alaturandu-se celebrului „Rawlins Piano Trio” in a doua jumatate. Oprea este un muzician foarte entuziast si curios, de aceea se adanceste deseori in necunoscut, in timp ce cauta si propune repertoriul. Astfel, ea a infiintat, dirijat si interpretat impreuna cu colegii sai piese precum Richard Strauss ‘Till Eulenspiegel, Einmal Anders!’, Sextetul lui Frank Bridge, Octetii de Felix Mendelssohn-Bartholdy si George Enescu.

 

Agenda & Bilete

Summer Music Academy Sinaia - Dinu Lipatti, derulat in cadrul EUROPAfest Summer Edition se desfasoara in perioada 14-25 iulie 2022.


Artisti din mai multe tari vor fermeca audienta, oferind concerte extraordinare. Emotie si clipe de visare cu sonate, sonatine, tango-uri sau piese de jazz, vor transforma o seara de vara obisnuita intr-una de basm.

Agenda concertelor 2022: 

15 iulie

Opening Concert Academy

Intrarea pe baza de invitatii.
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati organizatorii la office@jmevents.ro

 

Ora si spatiul de desfasurare vor fi anuntate in curand.

 

 

21 iulie

Classic in the Park
Best of classic 

Intrarea libera. 

 

22 iulie

Before Sunset
Jeunesses in concert

Intrarea pe baza de invitatii | intrare libera in limita locurilor disponibile.
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati organizatorii la office@jmevents.ro.

 

Ora si spatiul de desfasurare vor fi anuntate in curand.

 

23 iulie

Summer Magic Dream

Intrarea pe baza de invitatii | intrare libera in limita locurilor disponibile.
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati organizatorii la office@jmevents.ro.

Ora si spatiul de desfasurare vor fi anuntate in curand.

 

24 iulie

concert extraordinar - Gala Concert

creme de la creme, atmosfera, evolutii de exceptie

Intrarea pe baza de invitatii | Intrarea libera in limita locurilor disponibile.
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati organizatorii la office@jmevents.ro.

 

Ora si spatiul de desfasurare vor fi anuntate in curand.

 
 

Academie Inscriere

Summer Music Academy Sinaia - Dinu Lipatti offers young musicians the extraordinary opportunity to participate in an international seminar of instrumental training of highest standards.
It has 2 sections: jazz section & classical section. 

Jazz Voice

14 - 25 July 2022

master-classes & concerts

For complete information please contact the organizer at office@jmevents.ro.  


==

Violin, Cello, Flute, Double Bass, Chamber Music

14 - 25 July 2022

master-classes & concerts

 

Participants 

Musicians of all nationalities, of all levels, age between 10 and 30 years old. Exceptions may be permitted.

Over 500 young musicians from 30 countries Australia, Belgium, Brazil, Canada, China, Costa Rica, Cyprus, France, Germany, Iceland, Ireland, Italy, Japan, Macedonia, Netherlands, New Zealand, Poland, Romania, Russia, Singapore, Slovenia, South Africa, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan-China, UK and USA have already benefited of the Summer Academy Sinaia classes, with notable results.

Benefits

 • each student will receive at least 5 classes of 50 minutes, spread throughout the period, at the professor’s choice.
 • services of a piano accompanist are provided
 • students may attend all courses from the Summer Music Academy Sinaia - Dinu Lipatti
 • personalized development of the young musicians’ technical and interpretative abilities, each player advancing at his own pace
 • the possibility to perform in a public concert together with other musicians if the professor recommends at the end of the master-classes. The performance could be individual or in a group made during the master-classes.
 • free admission to all concerts organized in the program
 • assisting in an interactive manner at the rehearsals for the concerts performed by the teachers
 • interacting with other musicians having different cultural backgrounds and level of professional experience, exchange of ideas between participants and professors
 • improving the musical and cultural skills of participants
 • stimulating creativity and providing inspirational models at professional and personal level
 • certificate of participation


Registration documents

Please download the complete information for the the Summer Music Academy Sinaia - Dinu Lipatti 2022:

General Rules Application form Poster
Citeste    Descarca Citeste    Descarca Citeste    Descarca


Complete information

For any question, please don’t hesitate to contact the organizers at office@jmEvents.ro !
Facebook: Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti


 

Parteneri


 

Organizatori

Co-organizatori

Parteneri

Parteneri media