Home | Evenimente |

ESTA Romania

ESTA Romania

Prezentare

In 1972, Sir Yehudi Menuhin, discipolul lui George Enescu, alaturi de alti artisti eminenti precum Marianne Kroemer si Max Rostal au infiintat ESTA - European String Teachers Association, avand ca scop promovarea celor mai inalte standarde in procesul de predare a instrumentelor de corzi si incurajarea schimbului de idei intre profesorii de corzi si artistii din Europa.

European String Teachers Association (ESTA) este o organizatie prestigioasa, cu sediul la Berna, cu statut consultativ la Consiliul Europei, o organizatie umbrela care gazduieste 30 de tari si peste 5000 de profesori ca membri. Reteaua ESTA include Austria, Albania, Belgia Flanders, Belgia Wallon, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Kosovo, Letonia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Tatarstan (Rusia), Ungaria, si Ucraina. 


Dl. Luigi Gageos declara: “...ca roman, am gasit o stransa legatura intre ESTA International, infiintata de Menuhin si Romania, tara lui Enescu, dar si prin sutele de violonisti, violisti, violoncelisti si contrabasisti romani aflati in marile orchestre europene, multi dintre ei in pozitii cheie de concert-maestrii.” 

ESTA Romania isi propune sa ofere vizibilitate si suport profesorilor si artistilor de vioara, viola, violoncel si contrabas din tara. Cei ce vor sa afle mai multe informatii despre asociatie vor putea accesa in curand site-ul oficial al ESTA Romania.

 

Membri

In curand. Pagina in constructie.

 

Noutati

Romania a fost acceptata prin vot unanim in ESTA, ca cea de-a 30-a tara membra, in cadrul celei de-a 41-a Conferinte Internationale ESTA desfasurata in orasul medieval Oxford, unul dintre cele mai cunoscute centre universitare din intreaga lume. ESTA Romania a fost reprezentata de dl. Luigi Gageos, presedinte si dl. Nicolae Antonescu, vicepresedinte. 

Cu aceasta ocazie, presedintele ESTA International, dl. Bruno Giuranna declara: “Sunt foarte fericit sa anunt ca la intrunirea delegatilor ESTA la Oxford, ESTA Romania a fost acceptata ca o noua sectiune a asociatiei ESTA International. Sunt foarte mandru de acest lucru. Trebuie sa-i multumesc dlui. Luigi Gageos, presedintele ESTA Romania pentru prezentarea minunata pe care a facut-o noii sectiuni. Bine ati venit si succes tuturor!”.

 Bruno Giuranna_Luigi Gageos.jpg

 

Evenimente

In curand. Pagina in constructie.

 

Parteneri

In curand. Pagina in constructie.