Home | Evenimente |

Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti

Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti

Prezentare

Summer Music Academy Sinaia - Dinu Lipatti este un stagiu international de pregatire instrumentala la cele mai inalte standarde cu o traditie de 14 ani, organizat pentru vioara, viola, violoncel, flaut, clarinet, muzica de camera si jazz. 5 dintre editii s-au desfasurat in Franta, 2021 fiind al 9-lea an cand programul este organizat in Romania, la Sinaia. Atelierele de lucru si cursurile sunt conduse de artisti de renume si profesori de la academii de prestigiu din Europa si SUA. 


La ultimele editii au participat profesori recunoscuti de la Royal Academy of Music London, Conservatorul National Superior din Paris, Scuola Universitaria di Musica din Lugano, Haute Ecole de Musique din Lausanne, Conservatorul din Nantes, Universitatea de Muzica din Cork, Conservatorul Regal din Bruxelles, Hochschule fur Musik Berlin, Conservatorul din Lille, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Peste 500 de muzicieni din Africa de Sud, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cipru, Coreea de Sud, Costa Rica, Elvetia, Franta, Germania, Irlanda, Islanda, Italia, Japonia, Macedonia, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Singapore, Slovenia, Spania, Suedia, SUA si Taiwan-China au beneficiat deja de cursurile Summer Music Academy Sinaia.

Se spune ca o data pe an, vara, povestile prind viata. Sinaia, oras cu drumuri de piatra ce duc la Castel, cu povesti cu regi si regine si peisaje idilice - locul vacantelor visate ce devin realitate. Aici se pare ca ziua de ieri si ziua de maine s-au intalnit azi si de atunci tot stau la povesti.

Prin concerte de muzica clasica si jazz, evenimentul iti ofera posibilitatea sa gusti din magia locului, un oras la poale de munte botezat „Perla turistica a Carpatilor”. Sinaia te invita sa traiesti si tu, pentru cateva zile, in prezentul ei etern, pe acorduri muzicale, departe de agitatia metropolelor.

Facebook: Summer Music Academy Sinaia 

 
 

Academie Profesori

Remus Azoitei - Marea Britanie

Profesor de vioara - Royal Academy of Music, Londra 
Violonist apreciat international

Descris de catre revista britanica The Strad ca "un virtuoz incurabil cu suflet si tehnica fabuloasa", Remus Azoitei a fost solist principal al Orchestre Philarmonique de Radio France, Orchestra Filarmonica George Enescu si Orchestre National de Belgique, concertand alaturi de dirijori precum L. Foster, D. Kitaenko si G. Chmura. A concertat in sali renumite precum Carnegie Hall si Lincoln Center in New York, Concertgebouw in Amsterdam, Salle Cortot in Paris, Konzerthaus in Berlin, St-Martin-in-the-Fields in Londra, Konzerthaus in Viena, si Palais de Beaux Arts in Bruxelles. Dupa debutul sau din Washington DC de la Terrace Theatre of Kennedy Center in 2009, ziarul “Washington Post” scrie : “Azoitei canta cu sensibilitate melodica fluenta si tehnica stralucitoare.” Remus a lucrat cu artisti celebri, precum pianistii Eduard Stan si Florian Uhlig, violoncelistii David Geringas si Adrian Brendel, violistul Gerard Causse si Ansamblul Schubert, cu care a inregistrat de curand un CD pentru casa de discuri Chandos. In 2005, el a cantat Dublul Concert de Bach cu Nigel Kennedy, concert ce a fost difuzat pe 19 posturi de radio si TV din Europa si America de Nord, inclusiv Arte and Mezzo. Dupa debutul sau din 2004 de la Wigmore Hall, Londra, Sunday Express scrie ca “ a oferit un program memorabil in fata salii arhipline si ca publicul a fost in extaz. Este un muzician remarcabil.” Remus Azoitei a studiat la Conservatorul din Bucuresti cu Daniel Podlovsky si cu Dorothy DeLay, Masao Kawasaki si Itzhak Perlman la Juilliard School in New York. In 2001, Remus a fost numit profesor de vioara la the Royal Academy of Music in Londra, la acea vreme devenind cel mai tanar profesor de vioara din istoria institutiei. El este fondatorul si Directorul Artistic al Societatii Enescu din Londra. “...stilul rafinat dar vibrant al lui Remus Azoitei... un interpret distinct care combina temperament, maiestrie si eleganta a executiei intr-un mod foarte special".- The Gramophone.

 

Agenda & Bilete

Summer Music Academy Sinaia - Dinu Lipatti, derulat in cadrul EUROPAfest Summer Edition se desfasoara in perioada 15-26 iulie 2021.


Artisti din mai multe tari vor fermeca audienta, oferind concerte extraordinare. Emotie si clipe de visare cu sonate, sonatine, tango-uri sau piese de jazz, vor transforma o seara de vara obisnuita intr-una de basm.

Agenda concertelor 2021: 

15 iulie

Opening Concert Academy

Intrarea pe baza de invitatii.
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati organizatorii la office@jmevents.ro

 

Ora si spatiul de desfasurare vor fi anuntate in curand.

 

 

22 iulie

19:00 | Casino Sinaia - Parcul Dimitrie Ghica Sinaia
Classic in the Park
Best of classic 

Intrarea libera. 

 

23 iulie

Before Sunset
Jeunesses in concert

Intrarea pe baza de invitatii | intrare libera in limita locurilor disponibile.
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati organizatorii la office@jmevents.ro.

 

Ora si spatiul de desfasurare vor fi anuntate in curand.


 

 

24 iulie

Summer Magic Dream

Intrarea pe baza de invitatii | intrare libera in limita locurilor disponibile.
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati organizatorii la office@jmevents.ro.

Ora si spatiul de desfasurare vor fi anuntate in curand.
 

 

25 iulie

concert extraordinar - Gala EUROPAfest Summer Edition
creme de la creme, atmosfera, evolutii de exceptie

Intrarea pe baza de invitatii | Intrarea libera in limita locurilor disponibile.
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati organizatorii la office@jmevents.ro.

 

Ora si spatiul de desfasurare vor fi anuntate in curand.

 
 

Academie Inscriere

Summer Music Academy Sinaia - Dinu Lipatti offers young musicians the extraordinary opportunity to participate in an international seminar of instrumental training of highest standards.
It has 2 sections: jazz section & classical section. 

Jazz Ensemble & Improvisation

15 - 26 July 2021

master-classes, jam sessions  & concerts

For complete information please contact the organizer at office@jmevents.ro.  


==

Violin, Cello, Flute, Chamber Music

15 - 26 July 2021

master-classes & concerts

 

Participants 

Musicians of all nationalities, of all levels, age between 10 and 30 years old. Exceptions may be permitted.

Over 500 young musicians from 30 countries Australia, Belgium, Brazil, Canada, China, Costa Rica, Cyprus, France, Germany, Iceland, Ireland, Italy, Japan, Macedonia, Netherlands, New Zealand, Poland, Romania, Russia, Singapore, Slovenia, South Africa, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan-China, UK and USA have already benefited of the Summer Academy Sinaia classes, with notable results.

Benefits

 • each student will receive at least 5 classes of 50 minutes, spread throughout the period, at the professor’s choice.
 • services of a piano accompanist are provided
 • students may attend all courses from the Summer Music Academy Sinaia - Dinu Lipatti
 • personalized development of the young musicians’ technical and interpretative abilities, each player advancing at his own pace
 • the possibility to perform in a public concert together with other musicians if the professor recommends at the end of the master-classes. The performance could be individual or in a group made during the master-classes.
 • free admission to all concerts organized in the program
 • assisting in an interactive manner at the rehearsals for the concerts performed by the teachers
 • interacting with other musicians having different cultural backgrounds and level of professional experience, exchange of ideas between participants and professors
 • improving the musical and cultural skills of participants
 • stimulating creativity and providing inspirational models at professional and personal level
 • certificate of participation


Registration documents

Please download the complete information for the the Summer Music Academy Sinaia - Dinu Lipatti 2021:

General Rules Application form Poster
Citeste    Descarca Citeste    Descarca Citeste    Descarca


Complete information

For any question, please don’t hesitate to contact the organizers at office@jmEvents.ro !
Facebook: Summer Music Academy Sinaia 


 

Parteneri


 

Organizatori

Co-organizatori

Parteneri

Parteneri media